نکته های مهم در تنظیم قرارداد ها!!!؟؟؟

اخرین ویرایش 1401/04/15 11:09

نکته های مهم در تنظیم قرارداد ها!!!؟؟؟

 

نکته های مهم در تنظیم قرارداد ها!!!؟؟؟

 

در این نوشتار به نکته های مهم و ضروری که در تنظیم قرارداد ها باید رعایت شود اشاره شده است.

قرارداد به معنای این است که یک یا چند نفر در برابر یک یا چند نفر دیگر متعهد به انجام دادن کاری شوند و مورد قبول آنها قرار گیرد. مثلا برای خرید ملک یا آپارتمان دو نفر یعنی فروشنده و خریدار توافق کنند که یکی (فروشنده) ملک خود را به دیگری (خریدار) بدهد و خریدار پول آن را به دیگری (خریدار) بدهد و خریدار پول آن را به فروشنده پرداخت کند.

در این نوشتار به نکته هایی که هنگام تنظیم قرارداد ها باید مورد توجه قرار گیرد اشاره می شود. از تنظیم قرارداد در موقعیت های نامناسب مانند خستگی، تشنگی، گرسنگی،عصبانیت،و… خودداری کنید، این موارد باعث می شود برخی از موارد حساس فراموش شده و در قرار داد منظور نشود.

از درج مطالب غیر ضروری خودداری شود!!! 

در صورتی که فروشنده، وکیل رسمی مالک است، باید در وکالتنامه دقت شود که آیا وکیل حق دریافت ثمن و حق فسخ دارد یا خیر !!؟؟ و آیا حق توکیل (در مواردی که فروشنده وکیل است و حاضر به دادن وکالت به خریدار برای تنظیم سند بوده است) به غیر را دارد یا خیر!!؟؟

قرار داد با خط خوش و خوانا نوشته شود….

از نوشتن کلمات در هم به گونه ای که نتوان آنرا بازخوانی کرد و عقد را مبهم میکند، خودداری شود. رقم به حروف نوشته شود: مثلا مبلغ معامله 80000000 ریال است، در کنار عدد مقدار حروف آن یعنی هشتاد میلیون ریال نوشته شود تا در صورت ابهام برطرف شود.

 

فروشنده ممنوع المعامله نباشد…..

دقت شود که فروشنده از طریق مقامات قضایی ممنوع المعامله نباشد؛ مثلا افراد ورشکسته حق معامله ندارند.

 

فروشنده سرباز فراری نباشد…..

فروشنده کارت پایان خدمت وظیفه عمومی داشته باشد و مشمول فراری نباشد. همچنین اگر فروشنده یا خریدار مشکوک، مریض احوال و احتمال جنون یا حجر وی داده شود، باید از اداره سرپرستی دادگستری استعلام کرد.

 

رعایت حق فسخ:

چنانچه یکی از دو طرف از فروش و یا خرید ملک یا آپارتمان پشیمان شده باشد، باید بداند که عقد وقرارداد تنظیمی بدون شرط حق فسخ قابل فسخ نیست و نباید عقد را پاره و یا آن را به نحوی یک طرفه باطل کرد.

 

 

 

 

 

 

برچسب ها: